ИЗЈАВА IAGP-A ПРОТИВ РАТА

IAGP, Међународно удружење за групну психотерапију и групне процесе, је водећа међународна организација за групну терапију у свијету.

Имамо индивидуалне чланове и организације као чланове из свих дијелова свијета. Цијенимо разноликост и дискусију, комуникацију међу и између сукобљених појединаца, група и земаља.

Рат у Украјини узима свој данак преко одраслих, адолесцената и, што је најважније, дјеце. IAGP као организација осуђује убијање и сакаћење невиних цивила, најугроженијих међу њима: старијих, дјеце, младих и особа с физичким и психичкм тешкоћама.

Имамо стручњаке за ментално здравље из цијелог свијета са експертизом у трауми и културним/транскултурним питањима, с фокусом на жртве рата и ратне избјеглице.

Наша Радна група за управљање траумама и катастрофама понудила је недавне зоом групе за дискусију како би помогла колегама из Украјине и Русије. Нудимо нашу подршку онима широм свијета који би могли имати користи од нашег клиничког и организацијског искуства.

IAGP је спреман да преузме водећу улогу у очувању мира и изградњи професионалног дијалога на психо-социјално-политичком нивоу за све стране сукоба и ратних траума у свијету!

Стога нудимо нашу помоћ кроз психотерапијске групе, wебинаре, семинаре, консултације и психосоцијалне интервенције свим земљама погођеним овом кризом.

  1. марта 2022.

Richard Beck, предсједник. САД
Catherine Mela, потпредсједница. Грчка
Heloisa Fleury, благајница. Бразил
Maite Pi Ordoñez, секретар. Шпанија
Maria van Noort, виши извршни члан. Холандија
Asmaa Abd El Fattah, млади извршни члан. Египат
Caner Bingol, предсједавајућа Радна група за управљање траумама/катастрофама. Турска
Eva Fahlstrom-Borg, предсједавајући тима за интервенцију у случају трауме/катастрофа. Шведска